parallax background

Cash-it zelfscan Kassa!

 

De nieuwe stap naar afrekenen

Snel | Simpel | Veilig

 

De consument is steeds meer gewend om zelf af te rekenen. Waarom dan niet in de bakkerswinkel? Tijdens Bakkersvak introduceren wij en Evers Kassasystemen de Cash-it zelfscan kassa voor de bakkerij. Een moderne betaalzuil, waarbij de klant snel en gemakkelijk zelf zijn producten kan afrekenen.

 

 

De zelfscan kassa verkort wachttijden en de winkelmedewerker heeft zo meer tijd voor de andere klanten. Daarnaast lost de zelfscankassa krapte in personeel op.

De zelfscan kassa is helemaal van deze tijd, snel, simpel en veilig. 

De zelfscanner is ontwikkeld nadat onze bakkers met vragen kwamen over een dergelijk systeem. ‘Aanvankelijk zie je dat ondernemers denken: dat past niet in onze winkel, maar dat verandert’, aldus Dave Everaers. ‘De consument die even snel een eierkoek wil kopen en een lange rij ziet staan, denkt: ik loop maar door, want ik moet weer aan het werk. Maar als hij even snel kan scannen, komt ‘ie wel binnen.’

 

 

 

Gaan klanten zelf scannen?

Je kunt de opkomst van de zelfscan kassa vergelijken met de invoering van de zelfbediening in bakkerswinkels destijds. In het begin dachten ondernemers ook dat ze minder contact zouden hebben met de klant en dat klanten het onpersoonlijk zouden vinden. Met de webshop was het idem, maar op een gegeven moment zie je toch dat ook die verkoopsystemen bij bakkers werken en belangrijk wordt voor de verkoop. Met de webshop zie je nu juist eerder dat klanten meer kopen en nieuwe klanten aantrekt. Als je kijkt naar de opkomst van de zelfscan kassa's, het wordt voor de consument steeds meer normaal. Je zag het eerst bij de supermarkten en ziet het nu steeds meer bij de retail, waarom dan niet in de bakkerswinkel?! 

 

Hoe werkt het zelfscannen?

Via de Cash-it zelfscan kassa scant de klant zelf de gewenste producten of tikt deze aan op het overzichtelijke productoverzicht.

De klant rekent vervolgens zijn aankoop af via pin. Optioneel kan de zelfscanzuil worden uitgebreid met de Cikam Easy Cash Compact, waardoor de klant met cashgeld kan afrekenen.

De zelfscan kassa communiceert net de Cash-it kassa direct met Bake-it en Orbak op kantoor. Dit maakt dat de prijzen en de producten (inclusief informatie over ingrediënten en allergenen) altijd up-to-date zijn. De bakker bepaalt zelf welke producten er met de zelfscan kassa kunnen worden afgerekend.

Het Cash-it kassasysteem is ontwikkeld door Marti Orbak Software in samenwerking met Evers Kassasystemen. Dagelijks werken ruim 450 bakkerijen op de meer dan 1800 Cash-it kassa’s en is daarmee uitgegroeid tot de meeste gebruikte kassa voor de bakkerij. Vanuit de backoffice pakketten Bake-it en Orbak beheert de bakker zijn gehele bedrijfsvoering in één pakket: van verkoop & bestelling, tot productielijsten, recepten, etiketten, facturatie en webshop.

parallax background